Sidebar

Tyrimo tikslas ir uždaviniai. Tikslas: Sukurti skaitmeninės biopsijos algoritmus krūties vėžio diagnostikai ir atsako į gydymą prognozavimui, apjungiant MRT vaizdų ir epigenetinių cirkuliuojančios DNR (cirDNR) žymenų lygį prieš ir po neoadjuvantinio gydymo. Uždaviniai: 1) Nustatyti ir įvertinti navikų heterogeniškumą MRT tyrimuose prieš ir po neoadjuvantinio gydymo; 2) Identifikuoti epigenetinius cirDNR žymenų koncentraciją prieš ir po gydymo; 3) Apjungus surinktą informaciją su klinikiniais ir patologinisi rodikliais sukurti skaitmeninės biopsijos algoritmą, padedantį prognozuoti gydymo efektyvumą.
Temos aktualumas ir naujumas. Šio tyrimo tema yra ypač aktuali atsižvelgiant į platų krūties vėžio paplitimą ir būtinybę tobulinti jo diagnostikos ir gydymo metodus. Skaitmeninės biopsijos atveria galimybes ankstyvai ligos diagnostikai ir personalizuoto gydymo planavimui. Temos naujumas slypi MRT vaizdinimo integravime su epigenetine analize, kas dar nėra rutiniškai naudojama kasdienėje klinikinėje praktikoje. Skaitmeninė biopsija atskleis sudėtingą navikų heterogeniškumą, suteikiant naują supratimą apie įvairias naviko savybes, kurios gali daryti įtaką gydymo pasirinkimui ir prognozei.
Planuojamo tyrimo metodika ir struktūra. Tyrimas apims literatūros analizę, MRT ir epigenetinių žymenų duomenų rinkimą prieš/po neoadjuvantinio gydymo. Analizuojant vaizdus bus ieškoma koreliacijų tarp naviko vaizdų ir epigenetinių žymenų, siekiant identifikuoti biožymenis gydymo efektyvumui prognozuoti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos