Sidebar

Mažėjančios sekoskaitos kainos nulėmė duomenų tsunamį viešose duombazėse. Dėl šios priežasties žinoma RNR virusų įvairovė per pastaruosius dešimt metų išsiplėtė milžiniškai, bet iki šiol yra prastai suprasta dėl paviršutiniškai analizuojamų virusų sekų. Tačiau šią situaciją galime vertinti kaip progą atsakyti į gerai neištirtų RNR virusų biologijos ir evoliucijos klausimus su minimaliomis investicijomis.
Projekto metu būtų atliekamos keletas tyrimų krypčių, dauguma jų sutelktos į segmentuotas RNR virusų grupes kurių genomai yra nuosekliai ir nepakankamai ištyrinėti dėl negalėjimo atpažinti evoliuciškai nutolusius segmentus metagenominiuose duomenyse kaip priklausančius virusams. Dėl to projekto metu kandidatė/-as ieškotų anksčiau neaptiktų segmentuotų RNR virusų grupių segmentų, įvertintų sekų surinkimo kokybę anksčiau aptiktose virusų grupėse (pvz. Chuviridae) ir atliktų RNR virusų palyginamosios genomikos analizes ilgalaikėje perspektyvoje.
Ideali/-us kandidatė/-as turėtų būti entuziastingi sužinoti daugiau apie RNR virusus ir jų evoliuciją ir turėtų patirties su bioinformatiniais metodais susijusiais su homologijos atpažinimu, sekų surinkimu ir filogenetika, tačiau tai nėra kritinis reikalavimas jei kandidatė/-as yra pasiryžę išmokti šiuos metodus doktorantūros metu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos