Sidebar

DNR replikacija ir reparacija užtikrina tikslų genetinės informacijos perdavimą dukterinėms ląstelėms. Šiuose procesuose dalyvaujantys baltymai dažniausiai sąveikauja vienas su kitu, sudarydami stabilius arba laikinus kompleksus. Daugelio šių baltymų kompleksų trimatės struktūros nėra žinomos. Dažnai taip pat nėra žinoma kiek šie kompleksai yra evoliuciškai konservatyvūs. Neseniai įvykęs proveržis nusakant baltymų erdvines struktūras sudaro galimybes modeliuoti ne tik atskirų baltymų, bet ir multimerinių kompleksų struktūras. Tai atveria naujas galimybes tirti baltymų sąveikas trimačių struktūrų kontekste. Tuo pačiu struktūrinė informacija gali padėti geriau įvertinti baltymų kompleksų pokyčius evoliucijos eigoje, nes erdvinė baltymų struktūra yra konservatyviausia baltymų savybė.
Bendras šio doktorantūros projekto tikslas - naudojant priešakinius bioinformatikos metodus apibūdinti tiek žinomų, tiek ir nusakytų baltymų kompleksų, dalyvaujančių DNR replikacijoje ir reparacijoje, struktūras, sąveikas ir evoliucinį konservatyvumą. Šiam tikslui pasiekti bus naudojami įvairūs bioinformatikos metodai, įskaitant baltymų sekų lyginimą, klasifikavimą ir filogenetinę analizę, baltymų kompleksų erdvinių struktūrų modeliavimą ir analizę. Įgyvendinus projektą tikimasi reikšmingai praplėsti žinias apie baltymų kompleksus, susijusius su DNR replikacija ir reparacija.
Doktorantūros projektas skirtas molekulinės biologijos, biochemijos, biofizikos ar bioinformatikos studijas baigusiems pretendentams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos