Sidebar

Evoliucijos eigoje bakterijose susiformavo daugybė įvairių priešvirusinių apsaugos sistemų. Didelis susidomėjimas bakterinių priešvirusinių sistemų aptikimu ir charakterizavimu yra susijęs su sėkmingu restrikcijos ir CRIRPR-Cas endonukleazių taikymu, atitinkamai, kaip genų inžinerijos ir genomo redagavimo įrankių. Pastaruoju metu kompiuteriniais metodais buvo atrasta daugiau kaip 100 naujų priešvirusinių sistemų, tačiau daugelio jų apsaugos mechanizmai dar atskleisti. Naujai atrastų bakterinių antivirusinių sistemų charakterizavimas gali lemti naujų molekulinės biologijos įrankių sukūrimą.
Pagrindinė doktorantūros projekto tema – pasirinktų naujai atrastų bakterijų antivirusinės gynybos sistemų veikimo mechanizmų nustatymas pasitelkiant struktūrinius ir funkcinius tyrimus. Pasirinktų priešvirusinių sistemų baltymų ir/arba baltymų kompleksų struktūroms nustatyti bus naudojama baltymų kristalografijos ir/arba krio-elektroninės mikroskopijos metodai. Nustatytos struktūros suteiks įžvalgų apie tiriamų sistemų veikimo mechanizmą, ir šios įžvalgos vėliau bus tikrinamos eksperimentiškai. Pasirinktų priešvirusinių sistemų veikimui tirti bus naudojami įvairūs biofizikiniai, biocheminiai ir molekulinės biologijos metodai. Mūsų skyriuje yra reikalinga moderniausia tyrimų įranga, įskaitant 200 kV krio-elektronų transmisinį mikroskopą ir baltymų kristalizacijos robotus. Patirtis struktūrinės biologijos srityje būtų privalumas, bet nebūtina.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos