Sidebar

VU 443 q

Balandžio 1 d. Vilniaus universitetas švenčia 443-ąjį gimtadienį. Kviečiame VU bendruomenę, vilniečius ir miesto svečius švęsti kartu!

▪️ Kovo 30 d. 18:00 | VU Teatro salė
VU Talentų vakaras 2022

Jau tradicija tapęs VU bendruomenės Talentų vakaras šiemet jungiasi prie universiteto gimtadieniui skirtų renginių. Visi kūrybingi, šokantys, dainuojantys ar kitokį talentą turintys VU bendruomenės nariai kviečiami dalyvauti konkurse ir užpildyti registracijos formą iki kovo 21 d: https://bit.ly/3IXoDYs

▪️ Balandžio 1 d. 15:00 | VU Teatro salė
„Grįžtanti atmintis“. Atminties diplomų teikimo ceremonija

Prieš šešerius metus įsteigtas Vilniaus universiteto Atminties diplomas ir vieša jų teikimo ceremonija yra istoriniu tyrimu paremtos iniciatyvos „Grįžtanti atmintis“ dalis. Jos tikslas – įvertinti totalitarinių režimų poveikį VU bendruomenei, atrasti nuo jų nukentėjusius asmenis, simboliškai grąžinti juos į universiteto bendruomenę. Šiemet balandžio 1 d. 15.00 val. Teatro salėje Atminties diplomais bus pagerbti ir į bendruomenę grąžinti 27 buvę jos nariai.

▪️ Balandžio 1 d. 18:00 | Renginių erdvė „Paviljonas“
Mokslo komunikacijos konkursas „Mokslo sprintas“

Balandžio 1d. 18.00 val. renginių erdvėje „Paviljonas“ (Pylimo g. 21B) vyks mokslo komunikacijos konkursas „Mokslo sprintas“. Jo metu komandos, sudarytos iš vieno dėstytojo ir vieno studento, turės 3 minutes pristatyti mokslinį tyrimą ar juos žavinčią mokslo idėją. Visų užsiregistravusių į konkursą laukia viešojo kalbėjimo mokymai, o konkurso geriausių pranešimų autorių – piniginiai prizai.

▪️ Balandžio 1 d. 10:00-19:00 | VU Bibliotekos P. Smuglevičiaus salė
M. Mažvydo „Katekizmas“. Ekspozicija

Vilniaus universiteto bibliotekos P. Smuglevičiaus salėje balandžio 1 d. bus eksponuojama pirmoji spausdinta lietuviška knyga – Martyno Mažvydo „Katekizmas“. Tradicija kasmet vieną dieną rodyti knygos originalą tampa puikia galimybe didelei visuomenės daliai iš arti susipažinti su svarbia mūsų kultūros paveldo dalimi.

▪️ Balandžio 2 d. 12:00 | VU Didysis kiemas
Orientacinis žaidimas 4.43

Balandžio 2 d. kviečiame visus universiteto bendruomenės narius ir svečius dalyvauti orientaciniame žaidime, kurio metu 2 arba 4 valandas ieškosime su universitetu susijusių vietų Vilniaus mieste. Tai puiki proga einant arba bėgant pažinti ne tik universiteto, bet ir miesto istoriją. Renginys prasidės 12.00 val. VU Didžiajame kieme. Registracija: https://bit.ly/3MxEIpP

▪️ Kovo 31 – gegužės 31 d. | VU Didysis kiemas
„Spectrum“ iliustracijų paroda

Nuo 2004 m. leidžiamas Vilniaus universiteto mokslo populiarinimo žurnalas „Spectrum“, šiandien skaitytojus žavi ne tik informatyviais tekstais, bet ir spalvingomis jaunųjų Lietuvos talentų iliustracijomis. Minint Vilniaus universiteto gimtadienį, gražiausios jų bus eksponuojamos VU Didžiajame kieme.
Nepraleiskite progos pažiūrėti, kaip bėgant metams keitėsi žurnalas „Spectrum“. Paroda vyks nuo kovo 28 d. iki gegužės 31 d.

▪️ Kovo 30 – balandžio 2 d. | VU Didysis kiemas
Ekskursija Universiteto simboliai: jėzuitų apranga, skeptro dingimas ir Vyčio figūra
Vilniaus universiteto muziejus Universiteto gimtadienio proga kviečia į ekskursiją! Skeptras, antspaudas, žiedas bei akademinė apranga – Universiteto autonomiją bei tapatybę menantys simboliai. Keliaudami po Vilniaus universiteto ansamblį, atrasite šias regalijas šiandieniame Universitete ir sužinosite kaip jos keitėsi. Registracija: https://bit.ly/3qszJxv

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos