Sidebar

Minint Vilniaus gimtadienį kasmet sostinės savivaldybė pagerbia Vilniaus miestą garsinančiius lyderius, įteikdama apdovanojimus. Už idėjas ir darbus Vilniui, miesto puoselėjimą ir garsinimą šiais metais Šv. Kristoforo statulėle apdovanota dešimt iškiliausių vilniečių, tarp jų ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro prof. Česlovas Venclovas.

Prof. Č. Venclovui Šv. Kristoforo statulėlė įteikta už akademinį išskirtinumą, aukščiausio lygio mokslo ir studijų pasiekimus baltymų struktūrinės bioinformatikos srityje. Kaip žinia, laureato vadovaujama bioinformatikų grupė yra viena lyderiaujančių pasaulyje. Mokslininko darbai publikuojami prestižiniuose mokslo žurnaluose, darbai plačiai matomi, cituojami ir palieka reikšmingą pėdsaką viso pasaulio moksle.

„Šį įvertinimą priimu ne kaip asmeninį, o visos komandos įvertinimą, nes be jų nebūtų visų ryškių pasiekimų. Tai įpareigojimas ir toliau siekti reikšmingų mokslo laimėjimų ir jais prisidėti prie Vilniaus miesto garsinimo“, – atsiimdamas statulėlę sakė prof. Česlovas Venclovas.

Nuotr. Sauliaus Žiūros

 

Kristoforai2024 Venclovas1

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos