Sidebar

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (VU GMC) lankėsi Taivano Academia Sinica delegacija, su kuria aptartas galimas būsimas mokslinis bendradarbiavimas ir apsikeitimas studentais.

Svečius pasveikino VU LSC direktorius prof. Daumantas Matulis, kuris vėliau Academia Sinica atstovams pristatė VU GMC, jo infrastruktūrą ir pagrindinius atliekamus tyrimus. Prof. Virginijus Šikšnys, VU GMC Tarybos pirmininkas, pristatė genų redagavimo technologiją ir partnerystę su EMBL.

Academia Sinica prezidentas James Liao ir viceprezidentas Chin-shing Huang papasakojo apie Academia Sinica vienijamus institutus ir tyrimų centrus bei jų tyrimų sritis.

Prof. D. Matulis atkreipė dėmesį į bendradarbiavimo su Taivano moksline organizacija svarbą.

„VU GMC ir Academia Sinica bendradarbiavimas gali būti svarbus abiem pusėms plėtojant mokslinius tyrimus ir apsikeičiant studentais“, - sakė profesorius D. Matulis.

1928 m. įkurta Academia Sinica pelnė Taivano nacionalinės akademinės institucijos reputaciją. Šiuo metu Academia Sinica vienija 24 institutus ir 8 mokslinių tyrimų centrus, veikiančius trijose mokslinių tyrimų srityse: matematikos ir fizinių mokslų, gyvybės mokslų bei humanitarinių ir socialinių mokslų.

AcademiaSinica GMC rc

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos