Sidebar

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius. Tarp apdovanotųjų – ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro prof. emeritas Eugenijus Butkus. 

„Į įvairias iniciatyvas susibūrę arba savo atsakomybės srityse nuostabių darbų nuveikę piliečiai yra šių dienų valstybės kūrėjai, keičiantys istoriją. Valstybės diena yra visų jų, visų Jūsų šventė. Man didelė garbė įteikti Jums valstybės apdovanojimus, kuriais išreiškiame ne tik pagarbą iškiliems Lietuvos kūrėjams, bet ir pasididžiavimą savo valstybe“, – susirinkusiems sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad ceremonijoje apdovanoti Lietuvos ir užsienio piliečiai įvairiausiose visuomenės gyvenimo srityse pasiekė reikšmingų aukštumų, savo darbais tarnauja žmonėms, yra neįkainojamas pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis daugeliui. Šalies vadovas padėkojo, kad savo šviesiais ir gražiais darbais jie nenustoja kurti ir brandinti Lietuvos valstybės.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžių Prezidentas įteikė chemikui organikui, profesoriui emeritui, habilituotam daktarui Eugenijui Butkui. Jis apdovanotas už indėlį į Lietuvos mokslo sistemos nuoseklų bei ilgalaikį vystymą ir garsinimą pasaulyje.

Iš viso iškilmingoje ceremonijoje Prezidento rūmų Baltojoje salėje apdovanojimai įteikti 54 mokslo ir švietimo, kultūros atstovams, Lietuvai nusipelniusiems visuomeninių ir pilietiškumo iniciatyvų puoselėtojams, ambasadoriams, valstybės pareigūnams.

Prezidento dekretu šią dieną iš viso apdovanoti 76 asmenys.

Roberto Dačkaus (Prezidentūros kanceliarijos) nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos