Sidebar

VU Gyvybės mokslų centro Biotechnologijos instituto jaunajam mokslininkui dr. Mantui Žiauniui Lietuvos mokslų akademijos (LMA) prezidiumas paskyrė Jaunųjų mokslininkų stipendiją Fizinių mokslų srityje.

Jam stipendija skirta už vykdomus tyrimus tema „Aplinkos poveikis baltymų amiloidinių fibrilių struktūros variabilumui ir jų sąveikai su amiloidofilinėmis molekulėmis“.

Iš viso LMA skyrė 15 stipendijų geriausiems jauniesiems humanitarinių, socialinių, fizinių, biomedicinos, technologijos ir žemės ūkio mokslo sričių mokslininkams.

LMA Jaunųjų mokslininkų stipendijos skiriamos mokslininkams iki 35 metų amžiaus, įgijusiems daktaro mokslo laipsnį ne anksčiau kaip prieš penkerius metus iki paraiškų pateikimo termino pabaigos, jų vykdomiems aktualiems moksliniams tyrimams remti. Kandidatai stipendijai gauti turi dirbti Lietuvos mokslo ir studijų institucijose ir skelbti mokslo straipsnius su jų prieskyra. Šešių bazinių socialinių išmokų dydžio stipendija yra skiriama kartą per mėnesį vienerius metus.

Šiemet  LMA Jaunųjų mokslininkų stipendijų konkursui buvo pateikta 70 paraiškų: 18 humanitarinių ir socialinių mokslų, 52 – fizinių, biomedicinos, technologijos ir žemės ūkio mokslų sričių.

Paraiškas vertino LMA sudarytos atskirų mokslų sričių ekspertų komisijos. Humanitarinių ir socialinių, fizinių, biomedicinos, technologijos ir žemės ūkio mokslų sritims buvo skirta po 3 stipendijas. Iš jų 3 stipendijos skirtos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, po 2 – Vilniaus, Klaipėdos, Vilniaus Gedimino technikos universitetų bei Fizinių ir technologijos mokslų centro, po 1 – Kauno technologijos universiteto, Nacionalinio vėžio instituto, Gamtos tyrimų bei Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro jauniesiems mokslininkams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos