Sidebar

28 geriausi šalies studentai už puikius akademinius pasiekimus įvairiose studijų kryptyse įvertinti 2022–2023 studijų metų Prezidentų vardinėmis stipendijomis. Šiemet daugiausia stipendijų – trylika – skiriama studentams iš Vilniaus universiteto (VU). O iš jų du studentai – VU Gyvybės mokslų centro (VU GMC).

Jono Žemaičio (inžinerijos mokslų studijų krypčių grupė ir technologijų mokslų studijų krypčių grupė) stipendijomis džiaugsis Lukas Krasauskas, VU Gyvybės mokslų centro Molekulinės biotechnologijos magistrantūros studijų programos I kurso studentas, ir Mohammad Nour Alsamsam, VU Fizikos fakulteto Fotonikos ir nanotechnologijos magistrantūros studijų programos I kurso studentas.

Kazio Griniaus (gyvybės mokslų studijų krypčių grupė, sveikatos mokslų studijų krypčių grupė, veterinarijos mokslų studijų krypčių grupė, žemės ūkio mokslų studijų krypčių grupė, sporto studijų krypčių grupė) stipendijas gaus Giedrė Žulpaitė, VU Medicinos fakulteto Medicinos vientisųjų studijų programos V kurso studentė, ir Justina Gineitytė, VU Gyvybės mokslų centro Biofizikos magistrantūros studijų programos V kurso studentė.

Antano Smetonos (humanitarinių mokslų studijų krypčių grupė) stipendijas pelnė: Gabrielė Aputytė, VU Filologijos fakulteto Lietuvių filologijos ir latvių kalbos bakalauro studijų programos ketvirtakursė, Mikas Danilevičius, VU Filologijos fakulteto Klasikinės (lotynų ir senovės graikų) filologijos bakalauro studijų programos trečiakursis, ir Pranciškus Gricius, VU Filosofijos fakulteto Filosofijos magistrantūros studijų programos pirmakursis.

Aleksandro Stulginskio (matematikos mokslų studijų krypčių grupė, informatikos mokslų studijų krypčių grupė, fizinių mokslų studijų krypčių grupė) stipendijos įteikiamos Ievai Pudžiuvelytei, VU Matematikos ir informatikos fakulteto Bioinformatikos bakalauro studijų programos III kurso studentei, Dianai Griesiūtei, VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Chemijos magistrantūros studijų programos I kurso studentei, Viliui Bagdonui, VU Fizikos fakulteto Teorinės fizikos ir astrofizikos magistrantūros studijų programos I kurso studentui.

Algirdo Brazausko (socialinių mokslų studijų krypčių grupė ir ugdymo mokslų studijų krypčių grupė, teisės studijų krypčių grupė, verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupė) stipendijos bus įteiktos Dominykui Rageliui, VU Filosofijos fakulteto Psichologijos bakalauro studijų programos III kurso studentui, Danieliui Jurčiukoniui, VU Chemijos ir geomokslų fakulteto Geografijos ir teritorijų planavimo magistrantūros studijų programos I kurso studentui, Viliui Lapiui, VU Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos magistrantūros studijų programos I kurso studentui.

Vertina rezultataus ir aktyvumą

Lietuvos Respublikos Prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko garbei įsteigtos stipendijos geriausiai besimokantiems šalies studentams skiriamos kiekvienais metais.

Kandidatai gauti stipendijas atrenkami pagal jų studijų, mokslinės, visuomeninės ir meninės veiklos pasiekimus. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Stipendijas gausiantys studentai studijuoja bakalauro, magistrantūros ir vientisųjų studijų programose vienuolikoje šalies aukštųjų mokyklų – aštuoniuose universitetuose ir trijose kolegijose.

Trys stipendijos atiteks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams, po dvi keliaus į Kauno technologijos ir Vilniaus Gedimino technikos universitetus, po vieną – į Lietuvos sveikatos mokslų, Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetus bei Vilniaus dailės akademiją. Prezidentų vardinės stipendijos taip pat skiriamos dviem studentams iš Kauno kolegijos, po vieną pasidalys Vilniaus ir Šiaulių valstybinė kolegijos.

Devyniems studentams Prezidentų vardinės stipendijos įteikiamos už pasiekimus humanitarinių mokslų ir menų studijose. Penki geriausi studentai atrinkti iš gyvybės, sveikatos, veterinarijos ir žemės ūkio mokslų bei sporto studijų grupės. Dar penki – iš inžinerijos ir technologijos mokslo studijų grupės, taip pat penki – iš socialinių ir ugdymo mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijų grupės. Keturi studentai įvertinti už itin aukštus rezultatus matematikos, informatikos ir fizinių mokslų studijose.

Geriausiems studentams kasmet numatoma iki 30 Prezidentų vardinių stipendijų. Į jas gali pretenduoti visų aukštųjų mokyklų studentai, studijuojantys valstybės finansuojamose ir nefinansuojamose vietose. Kandidatūras stipendijoms gauti teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.

Prezidentų vardinės stipendijos įsteigtos 1995 m., siekiant pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius šalies studentus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos