Sidebar

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centrą (VU GMC) pasiekė džiugi žinia iš Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA).

Patvirtinta, kad Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministro 2021 m. kovo 15 d. įsakymu „Dėl finansavimo skyrimo projektui, pateiktam pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 1 prioriteto „Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas“ įgyvendinimo priemonę „Ekscelencijos centrų veiklos skatinimas sumanios specializacijos srityje“ iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamam projektui „EMBL partnerio institucija“ įgyvendinti yra skirtas iki beveik 6 mln. Eur finansavimas.

CPVA taip pat informavo, kad pradėta rengti Projekto sutartis.

Primename, kad praėjusių metų rugsėjo 8 d. elitinės Europos molekulinės biologijos laboratorijos generalinė direktorė prof. Edith Heard pasirašė susitarimą su Vilniaus universitetu dėl Partnerystės instituto VU Gyvybės mokslų centre steigimo. 

Naujajame analogų Lietuvoje neturinčiame institute dirbs šešios aukšto lygio tarptautinės tyrėjų grupės, plėtosiančios ir stiprinsiančios genų redagavimo technologiją, kurios vienas iš kūrėjų yra garsus Lietuvos mokslininkas, VU GMC išskirtinis profesorius Virginijus Šikšnys.

EMBL centruose sutelkta moderniausia gyvybės mokslų tyrimų įranga ir infrastruktūra, reikalinga tarptautiniu mastu konkurencingiems tyrimams ir inovacijoms. 

GMC EMBL logo naujausias x2 x

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos