Sidebar

Ketvirtadienį Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) paskelbti Mokslo premijos laureatai, šiemet jais tapo šeši mokslininkai ar jų grupės.

Šiais metais Fizinių mokslų srityje kartu su kolega už ciklą „Medžiagų molekulinės struktūros ir funkcionalumo tyrimai virpesinės spektroskopijos metodais“ apdovanotas ir VU GMC  Biochemijos instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas  dr. Gediminas Niaura. Mokslininkas daug metų dirba GMC BCHI Bioelektrochemijos ir biospektroskopijos skyriuje, vykdydamas sudėtingus biomolekulių spektroskopijos tyrimus, vadovauja doktorantams. Dr. G. Niaura publikavo eilę straipsnių su VU GMC prieskyra tarptautiniuose mokslo žurnaluose. Mokslininkas taip pat yra Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Organinės chemijos skyriaus vyriausiasis mokslo darbuotojas, skyriaus vadovo pavaduotojas.

Lietuvos mokslo premijos nuo 1993 m. kasmet skiriamos už Lietuvai reikšmingus fundamentinius ir taikomuosius mokslinių tyrimų ir taikomosios mokslinės veiklos darbus. Kasmet skiriama ne daugiau nei 7 Lietuvos mokslo premijos: 2 humanitarinių ir socialinių, 2 fizinių mokslų, 2 biomedicinos ir žemės ūkio mokslų bei 1 – technologijos mokslų srityse. Premijoms gali būti siūlomi ir užsienyje atlikti bei paskelbti darbai, svarbūs Lietuvos istorijai, kultūrai ir ūkiui. Lietuvos mokslo premija yra 780 bazinių socialinių išmokų dydžių, t. y. apie 30.000 Eur.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos