Sidebar

Prof. Karolio Jankevičiaus vienkartinėmis stipendijomis apdovanoti Mikrobiologijos bakalauro studijų programos III kurso studentė UGNĖ RICKEVIČIŪTĖ ir Mikrobiologijos magistro studijų programos I kurso studentas DOMAS MAŠONIS.

“Atsižvelgiant į klimato kaitos ir iškastinio kurio išteklių išsekimo problemas, šiandien yra aktualu tirti alternatyvius, gamtai draugiškesnius ir atsinaujinančiais šaltiniais paremtus cheminių junginių sintezės būdus. Mokslinio darbo projekto “Genetiškai modifikuoto Pseudomonas putida KT2440 kamieno, skirto pirazino darinių biosintezei, kūrimas” (darbo vadovas: dr. Vytautas Petkevičius) metu gauti rezultatai prisideda prie pramonei perspektyvių mikroorganizmų vystymo ir demonstruoja naujas Pseudomonas putida KT2440 taikymo galimybes” sako stipendiją gavęs Domas Mašonis. “Gautas apdovanojimas motyvuoja tęsti darbus ir siekti tolimesnės karjeros mikrobiologijos ir biotechnologijos srityje. Dėkoju VšĮ "Grunto valymo technologijos" už skirtą stipendiją ir savo vadovui Dr. Vytautui Petkevičiui, už visapusišką pagalbą”.

Ugnė Rickevičiūtė, rengianti baigiamąjį bakalauro darbą tema “Piretroidus skaidančių mikroorganizmų atranka ir identifikavimas” (darbo vadovė: dr. Alisa Gricajeva) taip pat džiaugiasi: “Gauti šią stipendiją reiškia, jog aš ir mano darbas buvo pastebėti, kas manau ir yra kiekvieno studento siekis nuo pirmųjų studijų metų. Tokie apdovanojimai dar labiau motyvuoja siekti savo tikslų ir nepamiršti, kokie būna saldūs darbo vaisiai”.

Prof. Karolio Jankevičiaus Stipendija įsteigta 2011 m., siekiant skatinti Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro gabius studentus siekti geresnių studijų rezultatų bei karjeros mikrobiologijos ir biotechnologijos mokslų srityje. Kasmet pavasario semestre skiriamos dvi vienkartinės Stipendijos Mikrobiologijos ir biotechnologijos (Mikrobiologijos) studijų programų studentams: I pakopos bakalauro studijų 6 semestro studentui ir II pakopos magistro studijų 2 semestro studentui už geriausius studijų ir mokslo rezultatus. Ankstesnių stipendininkų sąrašą galima rasti čia: https://www.gmc.vu.lt/studijos/stipendijos/81-studentams/1758-k-jankeviciaus-stipendija-suteikta

Prof. Karolis Jankevičius, buvęs ilgametis Botanikos instituto direktorius, visą savo gyvenimą skyrė mokslui ir aplinkosaugai. VšĮ “Grunto valymo technologijos” ir prof. Karolio Jankevičiaus bendro darbo rezultatas – iš viso 18 patentų aplinkos, biotechnologijos ir biomedicinos klausimais; jo darbai buvo pristatyti konkurse „Lietuvos metų gaminys“ ir apdovanoti aukso medaliais; su bendraautoriais parengta ir išleista monografija  „Aplinkos biologinis valymas” (2003), „Aplinkosaugos terminų žodynas” (2000), „Ekologijos terminų aiškinamasis žodynas“ (2008), „Naftos ir kitų aplinką teršiančių medžiagų biodegradacija. Teorija ir praktika“, užsienio moksliniuose žurnaluose paskelbti straipsniai biotechnologijos klausimais. Lietuvos pramonininkų konfederacijos – 2007 m. prof. Karoliui Jankevičiui buvo suteiktas Profesijos riterio garbės vardas.

Prof. Karolio Jankevičiaus stipendija įsteigta Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos VšĮ „Grunto valymo technologijos“.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos