Sidebar

VU Gyvybės mokslų centre lankėsi Čekijos Mokslų akademijos prezidentė prof. dr. Eva Zažímalová.

Jai ir ją lydėjusiai Čekijos Mokslų akademijos Protokolo skyriaus vadovei Ditai Hladikovai bei Čekijos žurnalistams VU Gyvybės mokslų centro direktorius prof. dr. Gintaras Valinčius pristatė centrą, jo veiklą ir mokslo pasiekimus, tarptautinę partnerystę, centro planus.
Prof dr. Linas Mažutis dr. E. Zažímalovą supažindino su mikroskysčių technologija ir jos pritaikymu praktikoje. Cekijos MA vadove1

Susitikimo metu buvo aptartas ir Lietuvos bei Čekijos mokslininkų galimas didesnis bendradarbiavimas.

VU GMC tokios patirties jau turi. VU GMC Biomokslų instituto vyriausioji mokslo darbuotoja Dr. Inga Griškova-Bulanova bendradarbiauja su Čekijos nacionalinio psichikos sveikatos instituto mokslininkais dr. Tomášu Páleníčeku bei Martinu Brunovskiu. Mokslininkai kartu siekia nustatyti psichinių ligų biožymenis bei įvertinti psichotropinių medžiagų poveikį smegenų aktyvumui.

Čekijos Mokslų akademijos pirmininkė lankėsi Lietuvoje kartu su Čekijos Respublikos Senato (Aukštieji Parlamento rūmai) pirmininku Milošu Vystrčilu ir jo delegacija.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos