Sidebar

Vasario 1 dieną Gyvybės mokslų centre vyko uždaromasis Baltics Sandbox Ventures 4-osios inkubavimo programos renginys. Jo metu programos dalyviai pristatė du mėnesius vystytas verslo idėjas bei buvo paskelbta apie pirmąjį bandomąjį projektą, susijusį su medicininių duomenų atvėrimu greitesniam inovacijų kūrimui.
 
Inkubavimo programos metu net dvi GMC mokslininkų komandos testavo savo klinikinės praktikos žinias ir akademinius tyrimus versle, kūrė savo inovacijų komercializavimo strategijas. Iš viso uždaromojo renginio metu savo verslo idėjas pristatė 20 komandų. 
 
Prof. Daumantas Matulis sveikinimo žodyje pasidžiaugė Gyvybės mokslų centre vykusia startuolių inkubavimo programa pabrėždamas mokslo ir verslo svarbą: "Kodėl susirinkome Gyvybės mokslų centre? Gyvybės mokslai tiria mūsų kūnus, sveikatą ir mitybą. Organizme vyksta daug cheminių reakcijų, kurias galima atkartoti mėgintuvėliuose. Tai padeda mokslininkams, tarp jų ir dirbantiems šiame centre, tyrinėti ligas sukeliančius mechanizmus ir kurti vaistus. Šis procesas apima fundamentinius mokslinius tyrimus, gydymo atradimus, patentavimą, komercializavimą ir klinikinį taikymą. Galutinis tikslas - naudojant sukurtas technologijas išgydyti sunkiai sergančius pacientus. Tai yra pagrindinis gyvybės mokslų ir biotechnologijų pramonės tikslas. Mokslo ir verslo ekosistema yra būtina, kad būtų remiamas kiekvienas inovacijų etapas."
 
Renginio metu taip pat buvo paskelbta apie pirmąjį bandomąjį projektą, kuris turėtų palengvinti medicinos inovacijas kuriantiems startuoliams prieigą prie nuasmenintų antrinių sveikatos duomenų rinkinių. Kvietimas teikti paraiškas dėl antrinių sveikatos duomenų naudojimo kuriant inovacijas jau paskelbtas. Užpildyti paraišką startuoliai gali iki vasario 19 d. projekto svetainėje (www.datapilot.lt).

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos