Sidebar

Lapkričio 2-5 dienomis Paryžiuje vykusiame konkurso „iGEM“ finale, devintus metus dalyvaujanti „Vilnius-Lithuania iGEM“ komanda užėmė antrą vietą bei parveža aukso medalį.

„Vilnius iGEM“ komanda buvo nominuota:
- TOP 5 nominaciją už geriausią biogamybos (angl. biomanufacturing) projektą;
- geriausią biologinių dalių kolekciją;
- geriausias edukacines veiklas;
- įtraukties (angl. inclusivity) apdovanojimą;
- geriausią projekto pristatymą;
- geriausią „Wiki“ puslapį.


Vilniaus universiteto studentai su projektu „Exullose“ pralenkė daugiau kaip 400 komandų iš daugiau nei 60 šalių. „Exullose“ - tai projektas, kuriuo buvo siekiama sukurti biologinę sistemą, sintetinančią praturtintas bakterinės celiuliozės pagrindo medžiagas. Projekto metu buvo sėkmingai sukurtos trys veikiančios bakterinės celiuliozės modifikavimo sistemos:

  • pirmoji iš jų yra skirta bakterinės celiuliozės bendro polimero su chitinu arba chitozanu gamybai, taip praplečiant bakterinės celiuliozės pritaikomumą biomedicinos srityje;
  • antroji sistema nudažo bakterinę celiuliozę tuo pačiu metu, kol ji yra gaminama bakterijų;
  • trečioji gamina celiuliozės bei polihidroksibutiratų polimerą - bioskaidžią ir plastiko savybėmis pasižyminčią medžiagą.

 

 Vilnius iGEM 2023 finalas Vilnius iGEM 2023 apdovanojimas
 Vilnius Lithuania iGEM 2023 komanda prie GMC 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos