Sidebar

VU Gyvybės mokslų centre (VU GMC) lankėsi Armėnijos prezidentas Vahagnas Chačaturianas su delegacija.

Ją pasitiko ir lydėjo VU vicerektorė, mokslo prorektorė prof. Edita Sužiedėlienė bei GMC direktorius dr. Daumantas Matulis. Direktorius pristatė genomo CRISPR-Cas9 redagavimo technologijos galimybes ir pritaikymą. Dr. Marija Jankunec Bioelektrochemijos ir biospektroskopijos skyriuje paaiškino atominės jėgos mikroskopo veikimą. Mikrotechnologijų sektoriuje prof. Linas Mažutis svečiams papasakojo apie lašelių mikrofluidikos technologijų pritaikymą biologiniams ir biomedicininiams tikslams.

Mokslo komunikacijos ir informacijos centre prezidentas V. Chačaturianas skaitė paskaitą „Armėnija: būtinybė sukurti naują visuomenę (demokratija ir laisvosios rinkos ekonomika)“.

Armėnijos delegacijos vizito Lietuvoje metu, į VU atvyko ir su VU partnerystės prorektoriumi dr. Artūru Vasiliausku susitiko Jerevano valstybinio universiteto rektorius dr. Hovhannesas Hovhanisianas. Susitikimo metu buvo aptartos universitetų bendradarbiavimo galimybės.

VU (Justino Auškelio) nuotr.

Armenijos prezidentas2r

Armenijos prezidentas3r

Armenijos prezidentas5r

Armenijos prezidentas4r

Armenijos prezidentas6r

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos