Sidebar

Šį mėnesį Lietuvos mokslininkų delegacija lankėsi Taivano Nacionaliniame Cheng Kung universitete (NCKU), kitose mokslo įstaigose ir mokslo bei technologijų centruose, kur aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir jo plėtrą.

Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto viceministro Gintauto Jakšto vadovaujamą delegaciją sudarė ministerijos direktorė Jurga Strumskienė, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Jūras Banys, buvęs Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas Romas Baronas ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro (VU GMC) profesoriai – VU GMC direktorius Daumantas Matulis, VU GMC Tarybos pirmininkas Virginijus Šikšnys bei VU GMC EMBL partnerystės instituto vykdantysis direktorius Gintaras Valinčius.

Šalies mokslininkai buvo pakviesti pasidalinti savo pasiekimais ir aptarti bendradarbiavimo plėtros galimybes.

„Siekiame susitarti dėl jau du dešimtmečius vykstančio Lietuvos ir Taivano mokslininkų bendradarbiavimo plėtros galimybių. Ieškome būdų stiprinti mokslinį bendradarbiavimą lazerių fizikos, biotechnologijų ir kitose abiem pusėms aktualiose srityse, plėsti jaunųjų mokslininkų mainus, kitus bendrus mokslinio bendradarbiavimo projektus“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministras G. Jakštas. Lietuvos mokslininkai lankėsi Taivano mokslo institutuose, susitiko su Taivano mokslo ir technologijų centro, 32 mokslo institutus vienijančios Academia Sinica vadovais, Taivano mokslo parkų ir centrų atstovais.

Lietuvos delegacija lankėsi ir NCKU. Jo prezidentas Meng-Ru Shen priėmė delegaciją, su kuria aptarė dvišalį bendradarbiavimą, įskaitant akademinius tyrimus, mainų programas, talentų ugdymą, pramonės ir universitetų bendradarbiavimą.

Oficialią akademinio bendradarbiavimo sutartį pasirašė NKCU Biomokslų ir biotechnologijų kolegijos dekanas Ju-Ming Wangas ir VU GMC direktorius D. Matulis. Bendradarbiavimas apima mokslinių tyrimų mainų programas, studentų mainų programas, akademinius tyrimus ir kitą veiklą.

VU GMC direktoriaus D. Matulio įspūdžiai apie Taivaną jo Facebook paskyroje

Lietuvos delegacija apsilankė NCKU inovacijų būstinėje, kur juos pasitiko vykdomasis viceprezidentas Woei-Jer Chuang.

Vizito NCKU Inovacijų būstinėje (IHQ) metu vykdomasis viceprezidentas Woei-Jer Chuang ir IHQ vadovai Lietuvos delegaciją supažindino su NCKU pasiekimais patentų, technologijų perdavimo, pramonės ir universitetų bendradarbiavimo bei inovacijų srityse. IHQ yra atsakingas už pramonės ir akademinės bendruomenės veiklą ir teikia vieno langelio principu veikiančias paslaugas patentų, pramonės bendradarbiavimo, technologijų perdavimo ir inovacijų srityse.  Įvairios pramonės įmonės, įskaitant TSMC, "Yageo", "Quanta Computer", "Accton Technology", "China Steel Cooperation" ir AUO, yra įkūrusios bendrus MTTP centrus su NCKU. O IHQ buvo daugiau nei 30 bendradarbiaujančių įmonių, atstovaujančių įvairiems pramonės nariams.

Šiuo metu vykdomi keturi NCKU ir Vilniaus universiteto bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityje projektai, apimantys medicinos, chemijos, fizikos ir astronomijos sritis.

Viceministras G.Jakštas Taivano mokslo ir technologijų centro vadovus pakvietė dalyvauti Lietuvoje organizuojamame tarptautiniame „Life Sciences Baltic“ renginyje rugsėjo pabaigoje.

LT delegacija3r

LT delegacija2r

LT delegacija1r

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos