Sidebar

Antradienį Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre viešėjo Jų Didenybės Belgijos karalius Philippe’as ir karalienė Mathilde, kur prof. Virginijus Šikšnys pristatė genų redagavimo technologiją.

VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas džiaugėsi, kad Lietuvoje besilankanti karališkoji belgų pora daug dėmesio skiria mokslui.

„Kuomet Belgijos karališkoji šeima vizituoja šalį ir kartu pasikviečia visų pagrindinių vienuolikos Belgijos universitetų rektorius, tai yra labai geras impulsas ieškoti bendrų temų, bendrų problemų“, – sakė prof. R. Petrauskas.

Pirmadienį diskutavęs su Belgijos universitetų rektoriais, antradienį prof. R. Petrauskas rytą skyrė pristatydamas svečiams Lietuvos mokslo pasiekimus Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre bei VU Gyvybės mokslų centre. Čia garbingi svečiai apžiūrėjo dr. Lino Mažučio vadovaujamą Mikrotechnologijų tyrimų laboratoriją ir prof. V. Šikšnio Baltymų–nukleorūgščių sąveikos tyrimų laboratoriją.

„Belgų karaliams pristačiau technologiją, kuri naudojama genų redagavimui – ji jau taikoma klinikiniuose tyrimuose siekiant gydyti paveldimas genetines ligas. Karalienė ypač susidomėjo faktu, kad virusai puola ne tik žmones, bet ir bakterijas, įskaitant ir tas, kurios yra naudingos žmogaus organizmui. Paaiškinau plačiau apie tai, kad bakterijos turi apsauginius barjerus, kurie padeda joms išgyventi, bet virusų ir bakterijų kova vyksta aplink visą laiką – tai kasdienybė, kurios nematom, bet ji egzistuoja“, – įspūdžiais po susitikimo su karališkąja pora ir jiems pravestos ekskursijos VU Gyvybės mokslų centre dalijosi prof. V. Šikšnys.

VU Gyvybės mokslų centre svečius taip pat pasitiko Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė, Gyvybės mokslų centro direktorius dr. Daumantas Matulis bei Fizinių ir technologijos mokslų centro direktorius prof. Gintaras Valušis.

VU/J.Auškelio nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos