Sidebar

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Taryba naujuoju centro direktoriumi išrinko mokslininką prof. dr. Daumantą Matulį. 

Jis yra Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro (VU GMC) Biotechnologijos instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimo skyriaus vedėjas.

„Dėkoju Tarybai už pasitikėjimą. Man bus nepaprastai didelis iššūkis, kad mūsų centro pasiekimai ir toliau gerėtų tokiais pačiais tempais. Mūsų bendruomenė yra stipri ir ambicinga, tad kartu mes galime daug padaryti“, – sakė išrinktasis direktorius, prisistatydamas VU GMC bendruomenei ir dėkodamas dabartiniam VU GMC vadovui prof. dr. Gintarui Valinčiui už jo nuveiktus darbus.

Prof. D. Matulis pasidžiaugė, kad turėdami kelis kartus mažesnius finansus VU GMC mokslininkai pasiekimais ir moksliniais straipsniais sugeba lygintis su pačių žinomiausių universitetų mokslininkais.

Jis pakvietė VU GMC bendruomenę ir toliau likti susitelkus ne tik siekiant bendrų tikslų, bet ir įveikiant išorinius iššūkius, pavyzdžiui, sukeltus karo Ukrainoje.

„Palaikykime vieni kitus ir supraskime, kad reikės tvarkytis ir su tokiais iššūkiais, kurių galbūt negalime aprėpti“, – sakė išrinktasis direktorius.

D. Matulis gimė 1970 metais Vilniuje, 1993 metais baigė Vilniaus universiteto biochemijos bakalauro ir magistro studijas, 1998 metais baigė JAV Minesotos universiteto doktorantūrą, tapdamas biochemijos, biofizikos ir molekulinės biologijos mokslų daktaru, o 2001 metais ten pat biofizikos habilituotu daktaru.

Nuo 2001 m. D. Matulis dirbo „Johnson & Johnson“ vaistų nuo vėžio kūrimo bendrovėje JAV. 2005 metais grįžo į Lietuvą ir vadovauja VU GMC Biochemijos instituto Biotermodinamikos ir vaistų tyrimo laboratorijai.

Prof. D. Matulis yra Lietuvos biochemikų draugijos prezidentas, kelių kitų draugijų narys. Jis yra įvertintas Lietuvos mokslo premija, tarptautiniais apdovanojimais užsienio šalyse, paskelbęs per 150 mokslinių publikacijų, patentavęs dešimtį išradimų.

Svarbiausi darbai: žmogaus baltymų ir medžiagų sąveikos energiniai ir biotermodinaminiai tyrimai, struktūrinės, energinės ir funkcinės koreliacijos, vaistinių medžiagų kūrimas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos