Sidebar

Penktadienį vyko virtualus Lietuvos užsienio reikalų ministerijos organizuotas VU GMC atstovų susitikimas su Pietų Afrikos Respublikos mokslo ir tyrimų institucijų atstovais iš CSIR (Council for Scientific and Industrial Research, finansuojanti organizacija) ir Medicininių tyrimų centro (Medical Research Council, SAMRC).

Susitikimo dalyvius pasveikinęs Lietuvos ambasadorius Pietų Afrikoje Dainius Junevičius sakė, kad šioje šalyje pristatant Lietuvos gyvybės mokslų industriją buvo sulaukta didelio susidomėjimo bendradarbiauti mokslo ir tyrimų srityje.

Susidomėjimą galimu bendradarbiavimu išreiškė ir VU GMC direktorius dr. Gintaras Valinčius, pristatęs GMC, gyvybės mokslų plėtros kryptis bei tarptautinį bendradarbiavimą.

„Bendradarbiavimas su PAR mokslo institucijomis mus labai domintų, ypač prieigos galimybės mūsų mokslininkams prie šios šalies infrastruktūros“, - sakė VU GMC vadovas. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad bendradarbiavimą tarp ES ir ne ES šalių labai skatina ir Europos Komisija.

VU GMC Tarybos pirmininkas prof. dr. Virginijus Šikšnys, VU GMC BMI direktorė prof. dr. Eglė Lastauskienė bei dr. Agnė Vaitkevičienė, Lietuvos biotechnologų asociacijos viceprezidentė, išreiškė susidomėjimą artimiau bendradarbiauti su konkrečiomis mokslo tyrimų grupėmis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos