Sidebar

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro bendruomenei pristatytas VU 2021-2025 m. Strateginis planas. Juo remdamasis GMC minėtam periodui turės parengti savo strateginį planą.

Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas Gyvybės mokslų centro bendruomenei pristatė Vilniaus universiteto 2021-2025 m. Strateginį planą. Jis pabrėžė, jog tai dokumentas, kuris tik nustato gaires.

„Labai svarbu, kad numatyti rodikliai ir rezultatai, t.y. tam tikri orientyrai, neužvaldytų mūsų, bet tuo pačiu, kad nuolat kalbėtume apie strategiją, kad patikėtume, jog tai, ką nusibrėžėme yra labai svarbu“, - sakė VU rektorius R. Petrauskas.

Pagal minėtą strateginį viso VU dokumentą padaliniai rengs savo strateginius planus.

„Labai daug tikiuosi iš padalinių strategijų. Jos neprivalo kartotis, o galbūt išplėsti pagrindinę strategiją, atrasti naujus laukus, svarbu, kad daugiau ar mažiau būtų atpažįstama viena linija“, - sakė VU rektorius.

Atsakydama į dažną klausimą, kodėl apskritai reikia strategijos, VU organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė dr. Rita Rekašiūtė-Balsienė patikino, jog organizacijos strategija leidžia lengviau priimti sprendimus, užtikrina jų nuoseklumą ir vieningumą, geriau koordinuoti veiksmus.

Artimiausiu metu GMC numatoma sudaryti tris darbo grupes – po vieną kiekvienai strateginei krypčiai. Jose tiek akademinio, tiek neakademinio personalo atstovai turėtų aptarti VU strateginius tikslus ir apgalvoti, kaip GMC gali prisidėti prie universiteto strateginių tikslų įgyvendinimo.

Strateginio plano rengimo vadovas bus GMC tarybos pirmininkas prof. dr. Virginijus Šikšnys, o koordinatorius – GMC direktorius prof. dr. Gintaras Valinčius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos