Sidebar

VU Zoologijos muziejus gavo ypatingą dovaną – vertingą universiteto alumno, entomologo Giedriaus Švitros surinktą drugelių kolekciją. G. Švitra muziejui padovanojo 147 entomologines dėžes su 15 554 drugių individais, priklausančiais 941 rūšiai – tai yra beveik visos Lietuvoje randamos makrodrugių rūšys.

 

VU Zoologijos muziejų savo kolekcijai saugoti ir naudoti G. Švitra pasirinko todėl, kad pats baigė studijas VU Gamtos fakultete.
„Zoologijos muziejui vadovauja ir tiesiogiai eksponatus saugo dr. Grita Skujienė, kuri organizavo saugų jautrios kolekcijos pervežimą iš mano namų Ukmergėje į muziejų ir pasižymi griežtumu bei atsakingumu saugant ir prižiūrint fonduose esančias kolekcijas“, – sako entomologas.
                                                                                                   giedrius-vitra-teikia-rektoriui-rimvydui-petrauskui-savo-drugeli-kolekcija-2021-12-02_51720100170_o2.jpg
 
Su G. Švitra susitikęs VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas džiaugėsi padovanota vertinga kolekcija.
„Kiekviena tokia buvusių studentų ar tiesiog VU neabejingų viešų asmenų dovana parodo pasitikėjimą ir pagarbą tam, ką darome. Noriu padėkoti už šią vertingą kolekciją, papildysiančią VU Zoologijos muziejaus rinkinį, menantį dar žymiojo geografo ir botaniko Georgo Forsterio laikus“, – sako prof. R. Petrauskas.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos