Sidebar

EMBL Haidelbergo (Vokietija) padalinyje vykusiame seminare „Cryo-EM in academia and industry“ VU Gyvybės mokslų centro molekulinės biologijos studijų krypties magistrantas Viktoras Ragožius laimėjo prizą už geriausią stendinį pranešimą „Structural studies of type I CRIPR-Cas adaptation complex interaction with prespacers“ (darbo vadovė Dr. Lina Malinauskaitė, konsultantė Dr. Inga Songailienė).

Seminare mokslininkai pristatė aukštos kokybės mokslinius ir pramoninius tyrimus, svarbius ir pavyzdiniius abiem cryo-EM (krioelektroninės mikroskopijos) bendruomenėms, taip pat pateikta naujausia informacija apie naujausius ir šiuo metu vykstančius metodologinius pokyčius. Ypatingas dėmesys skirtas cryo-ET ir cryo-EM integravimui su papildomais vaizdavimo metodais, pvz., vaizdo formavimu įvairiuose masteliuose, taip pat kitomis "omikos" technologijomis, tokiomis kaip proteomika, genomika ir metabolomika. Taip pat bus nagrinėjama cryo-EM integracija į vaistų paieškos procesą.

Šis renginys yra „iNEXT-Discovery“ veiklos dalis ir organizuotas kartu su Nyderlandų vėžio institutu (NKI). „iNext Discovery" yra struktūrinės biologijos projektas, finansuojamas pagal Europos Komisijos programą „Horizontas 2020“. Pagrindinis jo tikslas - sudaryti sąlygas visiems Europos tyrėjams naudotis struktūrinės biologijos mokslinių tyrimų infrastruktūra.

Viktoras Ragozius Inga Songailiene EMBL iNEXT workshop 240131 2

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos