Sidebar

Gyvybės mokslų srityje veikiantys tyrėjai, inovatoriai ir jų komandos yra kviečiamos dalyvauti unikalioje antreprenerystės programoje „StartBIO: from lab to business“, kurios metu atrinkti dalyviai per 7 savaites turės galimybę įsivertinti savo atliekamų mokslinių tyrimų arba idėjos komercinį potencialą bei įgyti verslo vystymui svarbių žinių ir gebėjimų, padėsiančių auginti sėkmingą gyvybės mokslų startuolį. Dalyvių registracija jau vyksta iniciatyvos interneto svetainėje www.startbio.eu, o programos veiklos, apimančios mokymus, individualizuotas konsultacijas, mentorystę bei idėjos vystymo nuo laboratorijos iki verslo modeliavimą, startuos jau kovo 6-tąją Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre vyksiančiame atidarymo renginyje.

Pripažindami, kad gyvybės mokslai yra labai specifinė sritis, kurioje pagalbos bei mentorystės kuriant verslą Lietuvoje labai trūksta, iniciatyvos „StartBIO“ ėmėsi trys skirtingą patirtį Gyvybės mokslų bei verslo vystymo srityje sukaupę partneriai – „2AM Health“, Vilniaus universiteto gyvybės mokslų centras bei „Northtown Vilnius“, plėtojantis specializuotą inovacijų pramonės parką Vilniuje, skirtą būtent gyvybės mokslų įmonėms.

Pasak Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro direktoriaus prof. Daumanto Matulio, mokslo – verslo bendradarbiavimas ir mokslinių atradimų perkėlimas į praktiką yra vienas svarbiausių mokslo tikslų, tačiau tai yra labai sunkus uždavinys, nes dažniausiai mokslininkas nebūna kartu ir geras verslininkas. „Jis gali sukurti išradimus, bet jų komercializavimui dažniausiai visgi pritrūksta verslumo žinių“, – teigia prof. Daumantas Matulis ir pabrėžia, kad „StartBIO“ programa yra unikali tuo, kad siekia Lietuvos tyrėjams suteikti verslo žinių būtent gyvybės mokslų srityje, nes mokslinių tyrimų rezultatai yra patys vertingiausi, kai pasiekia galutinius vartotojus, ypač, jei tai yra su sveikata susijusios inovacijos ir realią pagalbą pajunta sergantieji.

Dalyvauti programoje bus atrinktos septynios dalyvių komandos, kurios 7 savaites bendradarbiaudamos su tarptautiniais ekspertais sieks identifikuoti savo plėtojamų idėjų, tyrimų rezultatų ar vystomos technologijos komercializavimo potencialą ir modeliuos galimą savo idėjos kelią iki realaus verslo.

Programa „StartBIO“ yra skirta gyvybės mokslų magistro ir doktorantūros studijų studentams, taip pat mokslo darbuotojams ir inovatoriams biotechnologijų, farmacijos, bioinformatikos, sveikatos / medicinos inžinerijos srityse. Registracija vyksta iki vasario 18-tos dienos.

Daugiau informacijos ir registracija: www.startbio.eu

StartBio naujienos foto

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos