Sidebar

Lapkričio 23 dieną LR Seimo Konstitucijos salėje vyko tarptautinė konferencija „Jaunųjų mokslininkų situacija Baltijos šalyse: ateities mokslo potencialo vystymas ar jo švaistymas?“. Jos metu savo įžvalgomis apie jaunųjų tyrėjų situaciją Baltijos šalyse ir Europoje dalinosi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Prancūzijos ir Italijos mokslo institucijų atstovai.

Konferencijos metu buvo gilinamasi į iššūkius, su kuriais susiduria jaunieji mokslininkai, tarp jų - karjeros ir finansinis neužtikrintumas, didelis darbo krūvis, tarptautinė konkurencija, finansinės ir psichologinės paramos trūkumas, biurokratija, lyčių nelygybė, patiriamas spaudimas ir nuovargis.

Pastarasis iššūkis, pasak Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro mokslininkės Assoc. Prof. Dr. Urtės Neniškytės, bene pagrindinė priežastis dėl ko studentai palieka akademiją:
Dabartiniai jaunieji tyrėjai daug geriau moka atpažinti savo galimybių ribas ir yra drąsūs pasakyti „aš nebenoriu daugiau to daryti, man patinka atlikti tyrimus, bet daugiau nenoriu patirti tokio spaudimo“, tad jei norime sukurti mokslinių tyrimų lauką, turime į tai atkreipti dėmesį. Vienas iš būdų – neapibrėžti griežto publikacijų skaičiaus doktorantūros studijoms pabaigti ir leisti atlikti daugiau laiko reikalaujančius, bet kokybiškus tyrimus.“.


Tarptautinę konferenciją organizavo Baltijos šalių mokslininkų asociacija „BASNET Forumas“, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras, Kauno technologijos universitetas, Fizinių mokslų ir technologijų centras.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos