Sidebar

FENS-Kavli kompetencijos tinklas (FKNE) paskelbė apie naujos 2023 m. mokslininkų grupės priėmimą. Tarp 15 atrinktų mokslininkų yra ir Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro neuromokslininkė Dr. Urtė Neniškytė.

Nuo 2014 m. FENS ir Kavli fondo į FENS-Kavli kompetencijos tinklo mokslininkų grupę atrenka Europoje įsikūrusius, nepriklausomus ir savo karjerą pradedančius neuromokslų tyrėjus, išsiskiriančius moksline kompetencija, originalumu ir lyderyste. Naujieji grupės mokslininkai prisijungs prie kitų 15 mokslininkų grupės, atrinktų 2021 m., ir sudarys aktyvų 30 mokslininkų, atstovaujančių 15 skirtingų šalių, tinklą. FKNE mokslininkai atrenkami kas 2 metus 2 metų kadencijoms, po kurių jie tampa augančio FKNE Alumni tinklo nariais.

„Tai yra galimybė dukart per metus susitikti su geriausiais iš geriausių. Tai suteiks unikalias galimybes plėtoti savo mokslinius tyrimus. Galėsiu dirbti su labai įvairių patirčių ir kompetencijų mokslininkais, diskutuosime, atrasime bendrų sąlyčio taškų, siejančių interesų. Tikiu, kad tai bus naudinga tiek mano mokslinei grupei, tiek VU Neurobiologijos ir biofizikos katedros, tiek Lietuvos neuromokslų vystymui“, – džiaugiasi Dr. Urtė Neniškytė.

„Atrinkti 2023 m. grupę buvo neįtikėtinai sunkus uždavinys, liudijantis jaunosios Europos neuromokslų bendruomenės talentingumą. Didžiuojamės galėdami paskelbti į tinklą atrinktus kandidatus, kurie pasižymėjo puikiais gebėjimais ir lyderyste. Taip pat skaudžiai suvokiame, kiek daug išskirtinių mokslininkų ir lyderių liko už brūkšnio, su kuriais tikimės glaudžiai bendradarbiauti ateityje“, - sako 2023 m. atrankos komiteto pirmininkas prof. Flavio Donato, Bazelio universiteto (Šveicarija) Biocentro docentas ir FENS Kavli tinklo pirmininkas.

„Kavli fondui didelė garbė pasveikinti šį puikų mokslininkų būrį, prisijungusį prie FENS-Kavli kompetencijos tinklo, - džiaugiasi Kavli fondo Gyvybės mokslų padalinio direktorė Amy Bernard. – Esame įkvėpti jų ankstesnių pasiekimų ir tikimės, kad ateityje jie įneš esminį indėlį į neuromokslų sritį.“

Tarptautinis daugiadisciplininis FENS-Kavli mokslininkų tinklas yra savarankiškas ir siekia tobulinti neuromokslus Europoje ir už jos ribų per mokslinius mainus, palaikymą ir informavimą. FKNE mokslininkai kasmet dalyvauja keliuose susitikimuose, kuriuose galima gyvai diskutuoti įvairiomis neuromokslų temomis, taip pat aptarti Europos neuromokslininkams kylančius iššūkius ir galimybes. Po to jie įgyvendina savo idėjas, pavyzdžiui, rengia nuomonę formuojančius straipsnius ir konsultacinius dokumentus (vadinamąsias baltąsias knygas) su rekomendacijomis Europos suinteresuotosioms šalims dėl finansavimo schemų ir kitų svarbių klausimų, įtraukia visuomenę, steigia konferencijų vaikų priežiūros stipendijas ir teikia specialius prizus, kurie išskirtinėms asmenybėms įteikiami FKNE forumo metu.

Šiais apdovanojimais siekiama atkreipti dėmesį į vyriausiuosius tyrėjus, kurie pasižymėjo išskirtiniais mentorystės pavyzdžiais, į jaunesnius mokslininkus, parengusius puikias daktaro disertacijas, ir į pavyzdžius, kurie iš esmės prisidėjo prie neuromokslų įvairovės didinimo.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos