Sidebar

VU Gyvybės mokslų centre vykusioje Europos molekulinės miologijos laboratorijos (EMBL) Informacinėje dienoje Lietuvos mokslininkams pristatyta ši tarptautinė mokslo įstaiga ir galimybės su ja bendradarbiauti.

Informacijos dienos dalyviai iš Santaros klinikų, Nacionalinio vėžio instituto, Inovatyvios medicinos centro, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Gamtos tyrimų centro bei kitų mokslo institucijų supažindinti su EMBL vykstančiais tyrimais ir atvirų prieigų centrų siūlomomis paslaugomis.

EMBL tarptautinių ryšių vadovė Plamena Markova pristatė pačią organizaciją, jos misiją ir viziją.

EMBL generalinio direktoriaus pavaduotojas ir bendras EMBL-EBI direktorius Ewanas Birney pasakojo apie mokslinių tyrimų, eksperimentinių ir skaičiavimo paslaugų, o taip pat mokymo galimybes.

EMBL pagrindinių mokslinių įrenginių ir mokslinių paslaugų direktorius Raineris Pepperkokas sužaindino su EMBL pagrindinėmis priemonėmis ir mokslinėmis paslaugomis.

EMBL Hamburgo bendras mokslinių tyrimų infrastruktūros vadovas, grupės vadovas ir vyresnysis mokslininkas Thomas Schneideris pristatė EMBL struktūrinės biologijos paslaugas.

Cornelius Grossas, EMBL Romoje laikinasis vadovas, grupės vadovas, pristatė EMBL Romoje ir jos mokslinius tyrimus bei paslaugas, susijusias su epigenetika ir neurobiologija.

EMBL Romos genetinės ir virusų inžinerijos padalinio vadovas James Sawitzke supažindino su genų ir virusų inžinerijos įrenginiais ir pažangios klonavimo technikos kūrimu.

EMBL vidinio mokslinio mokymo vadovė ir studijų dekanė Monika Lachner kalbėjo apie podoktorantūros ir vizituojančiųjų mokslininkų programas, taiga, galimybes jauniesiems mokslininkams.

EMBL Roma Genetikos ir virusų inžinerijos centro mokslinis bendradarbis (ARISE) Alessandro Barenghi skaitė mokslinę paskaitą apie geresnį genomo redagavimą ląstelėse ir embrionuose: naują CRISPR komponentų pristatymo vienu žingsniu metodą, naudojant rAAV.

EMBL Barselona Miki Ebisuya grupės podoktorantūros stažuotoja Marina Sanaki-Matsumiya pristatė 3D embriono organoidą somitogenezei iš žmogaus pluripotentinių kamieninių ląstelių.

Lietuvai tapus EMBL nare 2019 metais, mokslininkams ir studentams atsivėrė galimybės pasinaudoti visa eile EMBL ir EMBO programų, lankytis konferencijose bei kursuose, pretenduoti į konkursinius projektų finansavimus – neretai palengvintomis sąlygomis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos