Sidebar

Vadovo vardas ir pavardė: Edvardas Golovinas

El.pašto adresas:

Institucija (Įmonė), Padalinys: Vilniaus universitetas, Gyvybės mokslų centras, Biotechnologijos institutas, Baltymų-nukleorūgščių sąveikos tyrimų skyrius (prof. V. Šikšnio laboratorija)

Preliminari tema: Prokariotinių Argonaute ir su jais asocijuotų funkcinių baltymų tyrimai.

Trumpas praktikos aprašymas, darbo pobūdis: Argonaute baltymai yra randami visuose gyvybės domenuose. Eukariotiniai Argonaute (eAgo) baltymai yra gerai ištyrinėti ir yra kertiniai RNR interferencijos (RNRi) mechanizmo dalyviai, tačiau prokariotiniai Argonaute baltymai (pAgo) pasižymi ženkliai didesne funkcine, struktūrine ir mechanistine įvairove. Kitaip nei eAgo, pAgo gali būti asocijuoti su kitais funkciniais domenais toje pačioje peptidinėje grandinėje arba funkcinius domenus turinčiais baltymais bendrame operone, pvz., NADazinį aktyvumą turinčiais Sir2, TIR, RNaziniu HEPN ar transmembranines spirales turinčiu partneriu. Praktikos metu studentas (-ė) prisidės prie Argonaute baltymų sąveikos su jų funkciniais partneriais tyrimų, siekiant geriau suprasti šių sistemų veikimo mechanizmus, kas ateityje gali pasitarnauti naujų molekulinės biologijos įrankių kūrimui.

Praktikos metu studentas (-ė) įgis teorinių ir praktinių žinių taikydamas biochemijos, molekulinės biologijos, metodus ir dirbs su šiuo metu sparčiai besivystančia ir aktualia tema.

Plačiau su atliekamais tyrimais galite susipažinti:

https://academic.oup.com/nar/article/52/5/2530/7513807
https://www.nature.com/articles/s41564-022-01239-0
https://www.nature.com/articles/s41598-023-32600-w

Reikalavimai praktikantui: Bakalaurantas(-ė) Magistrantas(-ė)

Pasiūlymas galioja iki: 2024-06-30

Papildoma informacija: Praktikos vieta siūloma būsimam bakalauro 3-io arba magistro 1-o kurso studentui (-ei). Kandidatus prašome atsiųsti laisvos formos motyvacinį laišką ir . Laiške nurodykite savo studijų programą, įgūdžius, pasiekimus, veiklas ir jei turite, patirtį kitose laboratorijose. Pridėkite studijų rezultatus. Šia tema taip pat yra finansuojama vieta LMT vasaros praktikai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos