Sidebar

Mikrobiologija

gmc

Mokslas - tai nuostabi kelionė. Keliaukime kartu!

Šiuolaikinės biotechnologijos neįsivaizduojamos be mikroorganizmų ar jų produktų naudojimo, o nauji metodai ir technologijos atveria naujas mikroorganizmų tyrimų ir pritaikymo sritis. Studijų programa skirta supažindinti su mikroorganizmų įvairove, fiziologija, biochemija, genetika ir plačiomis mikroorganizmų pritaikymo galimybėmis biotechnologijų bei nanotechnologijų sektoriuose, maisto pramonėje, medikamentų ir kitų farmacinių molekulių gamyboje, aplinkos apsaugoje ir kt.

Kvalifikacinis laipsnis: gyvybės mokslų bakalauras

Trukmė: 4 metai

Studijų forma: nuolatinės studijos

Egzaminai: biologija (0,4), lietuvių k. ir literatūra (0,2)

Egzaminai arba metiniai pažymiai: chemija arba matematika (0,2), bet kuris dalykas, nesutampantis su kitais dalykais (0,2)

Verta, nes:

  • vienintelė mikrobiologijos studijų programa Baltijos šalyse;
  • studijų metu naudojami moderniausi prietaisai ir metodai;
  • studijų pagrindas – darbas mokslinėse laboratorijose ir eksperimentiniai tyrimai;
  • labai plačios įsidarbinimo galimybės

Karjeros galimybės:

Absolventai gali dirbti: mokslo tiriamuosiuose institutuose; maisto pramonės (pieno, duonos kepimo, sūrių gamybos) įmonėse; alaus ir vyno daryklų mikrobiologijos laboratorijose, kosmetikos pramonės įmonėse, biodukų gamybos įmonėse, biotechnologijų įmonėse, medicininėse ir veterinarinėse mikrobiologijos laboratorijose.

Mikrobiologijos studijų programos komitetas:

Pirmininkė – doc. Eglė Lastauskienė ()

Nariai:

Prof. dr. Nomeda Kuisienė

Doc. dr. Juozas Raugalas

Dr. Renata Gudiukaitė

Dr. Rūta Kananavičiūtė

Dr. Audrius Gegeckas

Giedrius Žunda – socialinis partneris (Teva/Baltics UAB „Sicor Biotech“)

Juozas Šiurkus – socialinis partneris („Thermo Fisher Scientific“)

Daugiau apie galimybes, kurias suteikia GMC, sužinosite čia.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos