Sidebar

VU GMC bendruomenės atstovai dalyvavo susitikime su Ispanijos Karalystės užsienio reikalų, Europos sąjungos ir bendradarbiavimo ministre Arancha Gonzalez-Laya.

A. González Laya susitiko su centro direktoriumi prof. Gintaru Valinčiumi, kuris ministrę supažindino su GMC istorija, turinčia daug mokslinio bendradarbiavimo su Ispanija pavyzdžių.

Susitikime, vadovaujantis karantino reikalavimais dėl žmonių skaičiaus ir atstumų, taip pat dalyvavo kai kurie GMC mokslininkai, studentų, administracijos atstovai.

„Ispanijos Karalystės ministrės vizitas - tai dar vienas puikus įrodymas, kad VU GMC turi didelį tarptautinį pasitikėjimą ir jo tyrėjų pasiekimai vertinami aukščiausiu lygiu. Ministrė aukštai įvertino VU GMC siekį tapti vedančiu tarptautiniu centru, besispecializuojančiu genų redagavimo srityje. Ji pastebėjo, kad investicijos į Gyvybės mokslų infrastruktūrą yra vienos sėkmingiausių, o modernios Centro laboratorijos atitinka pačius aukščiausius standartus“, - sako dr. G. Valinčius.

Diplomatijos vadovės nuomone, Centras yra puikus pavyzdys, kaip tinkamu laiku padarytos reikiamos investicijos leidžia Lietuvai auginti intelektinį kapitalą, vis labiau ir labiau vertinamą pasaulyje.

Vizito metu ministrei pasiūlyta idėja pasirašyti dvišalį Lietuvos-ES susitarimą, skirtą mokslinio bendradarbiavimo skatinimui, naujų ryšių tarp ES ir Lietuvos mokslininkų užmezgimui. Programa taip pat apimtų ir bendros doktorantūros rengimo schemas bei galimybes pasinaudoti Ispanijos stambiąja mokslinių tyrimų infrastruktūra.

Ministrė, savo ruožtu, taip pat pasidžiaugė galimybe apsilankyti GMC ir itin pozityviai įvertino Lietuvos ir Ispanijos mokslininkų bendradarbiavimą bei bendrų iniciatyvų galimybes ateityje.

A. González Laya yra tarptautinių santykių ir prekybos ekspertė, turinti daugiau nei 20 metų profesinę patirtį. Į Ispanijos Karalystės užsienio reikalų, Europos Sąjungos ir bendradarbiavimo ministrės pareigas ji buvo paskirta 2020 m. sausio 13 d. A. González Laya intensyviai kelia tvarumo ir moterų vaidmens visuomenėje klausimus. 2015 m. ji įkūrė iniciatyvą „SheTrades“, kurios tikslas – iki 2021 m. sujungti tris milijonus moterų verslininkių. Be to, A. González Laya kartu su kitomis 28 moterimis lyderėmis iš viso pasaulio surinko ir išleido esė rinktinę „Women Shaping Global Economic Governance“. 11-oje pasaulio prekybos ministrų konferencijoje A. González Laya buvo viena iš Buenos Airių deklaracijos, kurios tikslas – skatinti moterų ekonominį įgalinimą visame pasaulyje, iniciatorių. Jos inicatyva įvyko pirmasis „Trade for Sustainable Development Forum“ renginys. Konferencijoje buvo diskutuojama apie žaliosios prekybos problemas, sprendžiami klimato kaitos keliami iššūkiai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos