Sidebar

Vasario 2 d. vyko nuotolinė diplomų įteikimo ceremonija Molekulinės biologijos studijų programos studentams.

Tiesioginę transliaciją buvo galima stebėti per VU facebook paskyrą.

Renginio pradžioje VU GMC direktoriaus pavaduotoja studijoms dr. I. Prigodina Lukošienė pasveikino visus susirinkusius į nuotolinę ceremoniją ir tarė įžanginį žodį. „Ši šventė – netradicinė. Iš vienos pusės nejauku vienai stovėti GMC Didžiojoje auditorijoje ir bendrauti nuotoliniu būdu. Gaila, kad negalime gyvai pasveikinti absolventų, paspausti rankos, pamatyti jų, tokią dieną pasipuošusių ir gerai nusiteikusių, išvysti laimingus veidus įveikus studijas, tačiau dabartinių technologijų dėka galime pasiųsti Jums nuoširdžiausius sveikinimus nuotoliniu būdu“, - sakė ji. Renginio pradžioje taip pat skambėjo tradicinis studentų himnas „Gaudeamus“

Po dr. I. Prigodinos Lukošienės kalbėjusi VU Mokslo prorektorė prof. E. Sužiedėlienė pasidžiaugė nors ir neįprastomis aplinkybėmi matydama absolventus tokią svarbią jiems ir jų tėveliams dieną. „Mieli absolventai, ši diena vainikuoja ir įprasmina daug puikių jūsų savybių, tokių kaip atkaklumas, darbštumas, susitelkimas nelengvomis sąlygomis užbaigti pradėtus mokslus“, - sakė ji.

Pasak VU Mokslo prorektorės, dėstytojai su studentais stengėsi dalintis tiek žiniomis, tiek ir žmogiškąją patirtimi. Ji kvietė nepamiršti savo Universiteto ir VU GMC, kad ir kur absolventų karjeros ir gyvenimo kelias pasuktų.

Sveikinimo žodį absolventams taip pat tarė VU GMC direktorius, prof. G. Valinčius. „Sveikinu visus susirinkusiuosius ne įprastose erdvėse, bet prie kompiuterio. Nepaisant neįprastų aplinkybių, norisi kartu su absolventais pasidžiaugti šia diena, nes tik jūsų atkaklus darbas ir pastangos nuo pat studijų pradžios leido įvykti šiai šventei“, - sakė jis.

Nors, pasak GMC vadovo, praėję metai buvo pilni iššūkių, o pandemija atnešė daug nežinios ir neapibrėžtumo, sukėlė įvairių išmėginimų, bet absolventai įveikė visas kliūtis.

Prof. G. Valinčius pabrėžė, kad gautas diplomas yra vertingas ne pats savaime – tikroji jo vertė yra žinios ir patirtis: „Tikiuosi, kad šios studijos leido suprasti, kad žinojimas, kurį galime panaudoti visuomenės gerovei, yra nuolatinis ir pažinimo ribas peržiangiantis procesas“.

GMC vadovo įsitikinimu, baigtos studijos – ne pabaiga, o nuolatinio tobulėjimo pradžia, kurio absolventai sieks visą gyvenimą.

Jis taip pat priminė, kad naujojo koronaviruso pandemijos fone ypač išryškėjo mokslo žmonių poreikis ir atsiskleidė jų galimybės nešti pasauliui viltį. „Taigi, jūs laukiama pačiose įvairiausiose srityse, o pasirinkimas stoti į GMC buvo ne tik teisingas, bet ir labai sėkmingas. Neabejoju, kad garsinsite mūsų vardą pasaulyje, o tuo pačiu visada būsite laukiami sugrįžtant“, - sakė jis.

Sveikinimo žodį absolventams tarė ir studijų programos pirmininkė, doc. dr. A. Sasnauskienė, pabrėžusi, kad nuo šiol prieš absolventus atsiveria daugybė kelių, kuriuos jie gali pasirinkti, tačiau svarbu kiekvienam rasti savo kelią. „Kviečiu jus imtis atsakomybės, lyderystės ir kurti geresnį pasaulį“ – sakė ji.

Žodį tarė ir absolventų atstovas J. Šakinis, kuris padėkojo GMC dėstytojams ir administracijai už kokybišką perėjimą prie nuotolinių studijų. „Linkiu kiekvienam iš mūsų, šią programą baigusių absolventų susikurti tikslą, nes tik turint tikslą yra judėjimas“, - linkėjo jis.

Po žaismingo „Oktavos“ pasirodymo buvo įteikiami diplomai. Diplomus gavo 16 absolventų. Net keturiems iš jų įteiktas Magna Cum Laude diplomas, 2 absolventai gavo Cum Laude diplomus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos