Sidebar

Vasario 1 d. Vilniaus universitetas (VU) skelbia viešų tarptautinių konkursų laisvoms akademinėms pareigoms eiti pradžią. VU, kaip ir kasmet, šiuo metu ieško 350 įvairių sričių dėstytojų ir mokslo darbuotojų.

Dokumentų pateikimo etapas truks mėnesį – iki kovo 1 d.

Konkursai yra atviri

VU mokslo prorektorė prof. Edita Sužiedelienė tikisi, kad VU skelbiamuose konkursuose dalyvaus kandidatai, norintys prisijungti prie atviros idėjoms, inovacijoms, nuomonėms ir įvairovei institucijos.

„Universitete egzistuoja atvira, skaidri, į kompetencijas orientuota akademinio personalo įdarbinimo tvarka, nešališkos procedūros, objektyvūs ir nediskriminuojantys kandidatų atrankos kriterijai. Apie juos informacija yra viešai prieinama visiems potencialiems pretendentams į dėstytojų ir mokslo darbuotojų pareigas. Tikimės, kad prie Vilniaus universiteto akademinės bendruomenės prisijungs aukšto lygio ekspertai, kurie norės prisidėti prie universiteto mokslinių tyrimų ir kokybiškų studijų plėtros“, – sako vicerektorė prof. E. Sužiedelienė.

Į akademinių darbuotojų pareigas asmenys priimami viešo ir atviro konkurso būdu 5 metų kadencijai.

Atviruose tarptautiniuose konkursuose į laisvas VU dėstytojų ir mokslo darbuotojų pareigas kviečiami kandidatuoti visi pretendentai, atitinkantys minimalius kvalifikacinius reikalavimus, nurodytus VU Senato patvirtintuose dėstytojų ir mokslo darbuotojų pareigybių reikalavimų nuostatuose.

Svarbus kriterijus – tarptautinis konkurencingumas

Vertinant profesoriaus, vyriausiojo mokslo darbuotojo pareigas pretenduojančius eiti kandidatus, išskirtinis dėmesys bus skiriamas tarptautiniam konkurencingumui (pvz.: mokslinių darbų tarptautiniu mastu pripažintuose leidiniuose skelbimui, pranešimų tarptautinėse mokslo konferencijose skaitymui ir pan.). Tai reiškia, kad pretenduojant į aukščiausias akademines pozicijas pirmenybė bus teikiama galintiems labiau prisidėti prie universiteto tarptautinio konkurencingumo didinimo.

Konkursai organizuojami keliais etapais. Pasibaigus dokumentų priėmimo etapui – kovo 1 d., pretendentų, atitinkančių minimalius kvalifikacinius reikalavimus, dokumentai bus perduodami padalinių arba Centrinei priėmimo komisijoms, kurios įvertins kiekvieno pretendento tinkamumą eiti dėstytojo ar mokslo darbuotojo pareigas. Pretendentų į pareigas akademinės veiklos atitiktį minimaliems kvalifikaciniams konkurso reikalavimams patikrina už mokslo rodiklių vertinimą atsakingi universiteto centrinės administracijos padaliniai. Jei kandidatas neatitinka keliamų minimalių reikalavimų, jis tolesniuose konkurso etapuose dalyvauti negali. Reikalavimus atitinkantys kandidatai kviečiami prisistatyti, dalyvauti mokslinėje diskusijoje, skaityti bandomąją paskaitą ar į kitos formos atrankos veiklas padaliniuose. Pateikus ekspertinio kandidatų vertinimo išvadas, sprendimą dėl akademinių darbuotojų konkurso rezultatų priima VU rektorius.

Vilniaus universitetas yra vienas didžiausių darbdavių Lietuvoje, turintis daugiau kaip 5000 įvairių sričių darbuotojų. Jame puoselėjamos tokios vertybės kaip atvirumas idėjų ir pažiūrų įvairovei, žmonių tapatybių skirtingumui, veiklų ir išteklių integralumas, skatinančios aplinkos kūrimas, atsakomybė valstybei, visuomenei, kultūrai ir aplinkai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos